Kijken – tekenen

Cursus kijken-tekenen, deel 1.
Woensdagavond 19.30-22.00 uur, startdatum nog te bepalen
Docent Ben Kersaan, 6 lessen voor € 70,-

Deze cursus benadert het (leren) tekenen op een wellicht onverwachte wijze. Hij is zeer geschikt voor mensen die menen dat ze ‘niet kunnen tekenen’, maar het graag zouden willen leren. Het is mijn vaste overtuiging en de ervaring dat iedereen die kan zien, ook kan leren tekenen. Maar de cursus is zeker ook bedoeld voor mensen die al wel meer tekenen, maar het nu eens op een heel andere manier willen benaderen. Er wordt vooral verteld hoe u de belangrijkste vaardigheid voor het tekenen kunt verbeteren: het kijken. U zou deze cursus TEKENEN daarom ook heel goed een cursus KIJKEN kunnen noemen.

In de cursus Kijken-Tekenen wordt getekend naar de werkelijkheid. Het gaat hierbij niet in de eerste plaats een bepaalde techniek. Minstens zo belangrijk is een zekere gedachte omtrent de ‘instelling’ van de tekenaar tegenover het getekende object, de tekening en tegenover zichzelf. Kijken-Tekenen combineert een methodiek en een filosofie die afgeleid zijn van ‘Drawing on the Right Side of the Brain’ van Betty Edwards en ‘The Zen of Seeing’ van Frederick Franck. Bij de cursus hoort een achtergrondinformatie, welke ook erná nuttig blijft.

Bij voldoende belangstelling vervolgen we de cursus direct na afloop met de gevorderdencursus (zes lessen, zie ook hieronder).

Cursus kijken-tekenen, deel 2, vervolgcursus.
Donderdagavond 19.30-22.00 uur, startdatum nog te bepalen
Docent Ben Kersaan, 6 lessen voor € 70,-

Dit is het vervolg op de vorig jaar gestarte beginnerscursus. Wederom zes lessen, waarin dieper wordt ingegaan op hetgeen in de eerste cursus geleerd is.

Meer informatie over de diverse cursussen of inschrijven via info[at]skvs.nl, 0599-631129 of 06-24410441.

Creatieve cursussen voor jong en oud – en nog veel meer!