Tiffany voor beginners

Tiffany voor beginners
Deelname incl. alle materialen: € 210,-
Docent: Henry Duijvestijn
Deze workshop gaat in september 2017 weer van start!

Tiffany heeft alleen raakvlakken met glas in lood op het gebied van ontwerp, glassnijden en solderen. Verder is deze koperfolietechniek geheel anders. Het vraagt de nodige precisie en geduld zodat
er mooie en fijnzinnigere werkstukken gemaakt kunnen worden. Glas in lood is al eeuwenoud maar Tiffany ontstaat pas rond 1900. Overgewaaid vanuit Amerika en met name bekend van de lampen. Het is een fijne techniek waarbij hele kleine stukjes glas verwerkt kunnen worden.

Wat kunt u verwachten?
U wordt door de docent deskundig begeleid in alle stappen. Er is volop aandacht voor elkaar en elkaars werk. We werken met een kleine groep, minimaal drie en maximaal vijf cursisten. Naast theorie vooral veel praktisch aan het werk. Het is een intensieve workshop waarbij het zeker mogelijk is dat u wat huiswerk meekrijgt afhankelijk van werktempo en vorderingen. U werkt toe naar een driezijdige staande Tiffanylamp waarbij u zelf aan de slag gaat met het ontwerp (aan het ontwerp zitten wel beperkingen in verband met de tijd en de verschillende werktempo’s van cursisten).
Daarna de mallen maken, glas uitzoeken, glassnijden, slijpen, folie omwikkelen, solderen, patineren en afwerken tot lamp. Deze mag u dan uiteraard trots meenemen naar huis. Na deze workshop heeft u uitgebreid kennis gemaakt met de techniek en de materialen. De ervaring leert dat de cursisten zeer enthousiast raken.

Kosten: € 210,00 per persoon, inclusief zes lesavonden, btw, materialen, lamp als werkstuk , gebruik gereedschappen en atelier. Voor koffie en/of thee wordt gezorgd. Een eventueel uitloopdeel kost € 30,00. De cursus vindt plaats in het atelier van De Glazenmaker in Nieuwe Pekela.

Creatieve cursussen voor jong en oud – en nog veel meer!