Workshop creatieve fotobewerking

Er zijn nog geen data bekend voor deze workshop.

In deze workshop leer je hoe je je eigen foto’s op een creatieve wijze kunt bewerken met behulp van Photoshop. Het is met nadruk geen computercursus, u leert er dus niet alle ins en outs van de software. Het gaat om het beeld: wat kunt u maken van uw foto’s, hoe veranderen beelden als je ze bewerkt, hoe versterk je de zeggingskracht van een beeld?
De workshop wordt gegeven door Fenneke Wijnia. Zij omschrijft haar werk als ‘creatieve fotografie’: ‘Mijn interesse gaat uit naar details in alles wat ik tegenkom, of dat nu een gebouw is, een kunstwerk of een grassprietje. In mijn foto’s is vaak het oorspronkelijke beeld niet meer te herkennen, en in de nabewerking met Photoshop kan er een verrassend resultaat ontstaan. Iets dat ik van te voren niet had kunnen bedenken.’
De workshop beslaat vijf avonden. In de eerste les krijgt u uitleg over de software en laat de docente zien hoe zij te werk gaat met haar foto’s. De week daarop gaan we dan op foto-excursie in Stadskanaal. De foto’s die daar gemaakt zijn vormen de basis voor de lessen erna.
Elke cursist krijgt tijdens de lesavonden de beschikking over een computer en de benodigde software, u hoeft zelf dus niets mee te nemen of aan te schaffen. Voor de excursie-avond heeft u uw eigen fototoestel nodig.

Kijk voor meer informatie over de docente en haar werk op   www.fennekewijnia.nl en op www.wijnia.info.

Deze cursus wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Stichting Wildervank Fonds.

Creatieve cursussen voor jong en oud – en nog veel meer!