Keramiek

Cursus boetseren/keramiek (algemene technieken)
Er zijn twee cursussen keramiek:
op woensdagavond en op donderdagavond, beide van 19.30 tot 22.00 uur. De startdata zijn respectievelijk 29 en 30 januari 2020.  Docente is Jeanet Sloof. 10 lessen voor € 175,-

LET OP: de donderdagavond is inmiddels VOL!

Deze algemene cursus geeft de mogelijkheid om met verschillende technieken en materialen te werken. We hebben zeven soorten klei en heel veel verschillende glazuren ter beschikking van de cursisten.
Er zijn elektrische draaischijven aanwezig om aardewerk op te draaien. Walken, centreren, openbreken, bodem zetten, optrekken en vorm geven worden stap voor stap aangeleerd. Draaien is een prachtig ambacht dat echter wel de nodige oefening en volharding vraagt.
Een andere mogelijkheid is handvormen. Hierbij wordt een onderscheid gemaakt tussen keramisch werk (opbouw met wanden d.m.v. plakken of rollen) en boetseren (plastisch werk vanuit massieve klei).

De werkstukken kunnen in onze eigen keramiekovens worden gebakken (wordt voor u verzorgd door onze ovenbeheerders) en desgewenst geglazuurd.

De prijs van de cursus is inclusief 1 pak klei*, de benodigde glazuren en het stoken van de cursus-werkstukken. (* mocht u meer klei nodig hebben, dan zijn die bij De Pauw te verkrijgen)

Creatieve cursussen voor jong en oud – en nog veel meer!