Over De Pauw

Kunstwerkplaats De Pauw verzorgt cursussen en workshops op creatief gebied. Iedereen is welkom om te leren tekenen, schilderen of beeldhouwen. Het maakt niet uit of u jong of oud bent, ook niet of u beginner bent of al vaker een penseel hebt vastgehouden. U hoeft niet direct direct een meesterwerk te maken (we denken zelfs dat dat niet gaat lukken), maar het gaat er om dat u er plezier in heeft om iets moois te maken, of dat nu een tekening, een schilderij of een klei-object is. Of dat nu ergens op lijkt, of juist helemaal niet.

Al onze cursussen worden gegeven door mensen die in de kunstwereld werkzaam zijn: professionele kunstenaars, soms zelfs met een academie-opleiding achter de rug, of vakleerkrachten met een onderwijsbevoegdheid. Ze weten dus waar het over gaat, kennen de trucs en geven de tips, en helpen u maken wat u wilt. Waarbij nog steeds uw plezier voorop staat. Ook daarom werken we in kleine groepen: cursussen zijn nooit groter dan twaalf deelnemers, zodat de docent tijd heeft voor alle deelnemers.

Door ondersteuning van de gemeente Stadskanaal zijn we in staat onze cursussen, ateliers en workshops aan te bieden tegen kostprijs.

Update: per 1 januari 2024 zijn de activiteiten van De Pauw overgenomen door Kunstenschool ZG.

Creatieve cursussen voor jong en oud – en nog veel meer!