Tiffany voor beginners

Tiffany voor beginners
Zes lessen, deelname incl. alle materialen: € 190,-
Docent: Henry Duijvestijn
Donderdagavond van 19:00 tot 21:30 uur, vanaf 15 november 2018

Tiffany heeft alleen raakvlakken met glas in lood op het gebied van ontwerp, glassnijden en solderen. Verder is deze koperfolietechniek geheel anders. Het vraagt de nodige precisie en geduld zodat fijnzinnigere werkstukken gemaakt kunnen worden. Glas in lood is al eeuwenoud maar Tiffany ontstaat pas rond 1900. Het is overgewaaid vanuit Amerika en met name bekend van de lampen. Het is een fijne techniek waarbij hele kleine stukjes glas verwerkt kunnen worden.

Wat kunt u verwachten?

U wordt door de docent deskundig begeleid in alle stappen. Er is volop aandacht voor elkaar en elkaars werk. Naast theorie vooral veel praktisch aan het werk. Het is een intensieve workshop waarbij het zeker mogelijk is dat u wat huiswerk meekrijgt afhankelijk van werktempo en vorderingen. U werkt toe naar een zelf ontworpen MANDALA. Niet te ingewikkeld en ook weer niet te gemakkelijk. Grootte rond 30 a 40 cm. 

Daarna de mallen maken, glas uitzoeken, glassnijden, slijpen, folie omwikkelen, solderen, patineren en afwerken. Uw werkstuk mag u dan uiteraard trots meenemen naar huis. Na deze workshop heeft u uitgebreid kennis gemaakt met de techniek en de materialen. De ervaring leert dat de cursisten zeer enthousiast raken.

De workshop wordt in kleine groepen (minimaal drie en maximaal vijf deelnemers) gegeven op locatie in het glasatelier in Nieuwe Pekela. U wordt deskundig begeleid in alle ambachtelijke stappen. De deelnemers zijn vaak zeer enthousiast. Opgeven of meer informatie via info@skvs.nl , tel. 0599-631129 of 06-24410441.

Kijk voor meer informatie over Henry en zijn werk op www.glasatelierdeglazenmaker.nl

Creatieve cursussen voor jong en oud – en nog veel meer!