Wolvilten: Theemuts

Workshop Vilten: theemuts
Hele zaterdag,  van 10:00 tot 16.00 uur, incl. lunch
Datum: zaterdag 7 november 2020
Docent: Suzanne van der Ploeg
Deelname: € 65,- pp (incl. alle materialen, koffie etc.)

Nu de herfst begonnen is, krijgen we weer meer behoefte aan warme dranken. Wat is er dan leuker dan je theepot warm te houden onder je zelfgemaakte isolerende theemuts van wol?

En of je nu een kat, een uil, een grafische vorm of een halfronde theemuts met alle kleuren van de regenboog wilt maken, laat je fantasie de vrije loop. In de ochtend beginnen we met het maken van een ontwerp. Daarna maken we een mal, die we aan beide kanten gaan bekleden met wol. In kleur of in natureltinten of een mix, beide is mogelijk. 

Na de lunch gaan we de theemuts vilten met water en zeep. Doordat we om de mal heen vilten, krijgen we uiteindelijk een theemuts die uit één stuk bestaat zonder dat we gebruik gemaakt hebben van naald en draad. 

Omdat ik het belangrijk vind dat iedereen met een mooi eindproduct naar huis gaat, begeleid ik de deelnemers stap voor stap. Belangrijk is dat iedereen een oude handdoek meeneemt en de afmetingen van de theepot (hoogte, breedte, diepte)

Deze workshop duurt een hele zaterdag, van 10 tot 15 uur, en halverwege is er alle tijd voor een lunch, die wordt verzorgd door De Pauw (bij de prijs inbegrepen dus).

OPGEVEN of meer informatie?

Stuur een mailtje naar info @ skvs.nl of bel 06 – 2441 0441.

Creatieve cursussen voor jong en oud – en nog veel meer!