Workshop Glasfusion

Docent Marjan Witte

Nieuwe datum: zaterdag 16 maart 2024, 09.00-12.00 uur. Kosten deelname: 75 euro voor inwoners van de gemeente Stadskanaal en 94 euro voor inwoners van andere gemeenten.

Mijn naam is Marjan Witte en al heel wat jaartjes werk ik in mijn glasatelier in de Emmen. Mogelijk heeft u mij, óf mijn werk wel eens gezien bijvoorbeeld tijdens de fair, een kunstmarkt of wellicht tijdens een expositie.

De glasobjecten maak ik door middel van een glasfuse-techniek. Hierbij worden diverse stukjes en/of glas poeders op hoge temperaturen samengesmolten in een glasoven. Glas als materiaal vormt voor mij een enorme uitdaging, door de kleuren, zijn transparantie en weerbarstigheid. Binnen het proces is veel te sturen, maar glas gaat ook enigszins zijn eigen gang.

Zou u ook een keer met glas aan de slag willen? Dát kan nu bij Kunstwerkplaats De Pauw! Tijdens de workshop op 25 maart vertel ik het een en ander over glas en leert u glas te snijden en creëert u uw eigen werkstuk. Wanneer het glassnijden voor u lastig is, er zijn voldoende voorgesneden gekleurde stukjes en materialen om toch een glasobject te maken. De objecten gaan na de workshop mee naar het atelier om te worden versmolten. Uw glascreatie kan dus nog niet dezelfde dag mee naar huis. Wanneer het klaar is hoort u van mij tijdens de workshop.

U kunt kiezen uit de onderstaande 6 mogelijkheden:

1. Een set van twee sfeerlichtjes.

2. Vrolijke vogel op rvs pin voor in de tuin

3. Vrolijke vogel in rvs houder voor binnen

4. Een set van twee schaaltjes.

5. een set van 1 schaaltje én 1 sfeerlichtje.

6. Een set van twee vissen om op te hangen

Creatieve cursussen voor jong en oud – en nog veel meer!